2017/2018 ÖSYS İLE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

1-) E-Devlet ve KOÜ-Online Kayıt Sistemi, üzerinden üniversitemize bizzat gelmeden kayıt yaptırmak:

E-devlet üzerinden yapılacak olan e-kayıtlar 11-16 Ağustos 2017 ve Üniversitemiz web sayfası üzerinden yapılacak olan online kayıtlar, 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. İnternet üzerinden E-kayıt veya Online kayıt yapan öğrencilerimizin Üniversitemize gelmelerine gerek bulunmamaktadır. Web sayfamız üzerinden online kayıt işleminizi 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/ekayit/index.cfm bağlantısı kullanılarak yapılabilecektir. Online kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının yanı sıra cilt no, aile sıra no ve sıra no bilgilerini kullanmaları gerekecektir.

2-) Kocaeli Üniversitesi'nin kampuslarına bizzat gelerek kayıt yaptırmak: http://www.kocaeli.edu.tr/tanitim/dosyalar/kayit_tarihleri.pdf

Aşağıda belirtilen Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının ilgili programlarına kayıt yapacak öğrencilerin 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında şahsen kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Tıp Fakültesi (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Spor Bilimleri Fakültesi (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Sağlık Bilimleri Fakültesi (Yalnızca Ebelik ve Hemşirelik Programları tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Kocaeli Sağlık Hizmetleri MYO (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir. Yalnızca İlk ve Acil Yardım Programında ÖSYM Klavuzunda Bakınız 233’de belirtilen şartları sağladığına dair Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Kartepe Atçılık MYO (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Yahya Kaptan MYO (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO (Yalnızca Özel Güvenlik ve Koruma Programı ÖSYM Klavuzunda Bakınız 273’da belirtilen şartları sağladığına dair Sağlık Kurulu Raporu getirecektir.) İzmit MYO (Yalnızca Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ÖSYM Klavuzunda Bakınız 116’da belirtilen şartları sağladığına dair Sağlık Kurulu Raporu getirecektir.) Denizcilik Fakültesi (Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Olur Raporu” getirilecektir.) Karamürsel MYO (Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, Gemi Makinaları İşletme Programı ve Deniz Liman İşletme Programı öğrencileri Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Olur Raporu” getirecektir.) Diş Hekimliği Fakültesi (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

Öğrencileri kayıt esnasında branşa göre tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu veya Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğü’nden “Gemi Adamı Olur Raporu” getireceklerinden 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında şahsen müracaat edeceklerdir.

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı öğrencileri Özel Yetenek Sınavı ile kabul edildiğinden kayıtlarını 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında kayıt birimine şahsen müracaat edeceklerdir.