2017/2018 GÜZ Y.YILI Kayıt Yenileme İşlemleri (Kocaeli MYO UE, E-İşletme YLS UE)

2017-2018 Güz Yarı Yılı Kayıt Yenileme ve Derse Kayıt İşlemleri

1. Adım : Derslerin seçimi

*05-08 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
Güncel bir internet tarayıcı (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera, Safari) ile Öğrenci Bilgi Sistemi açılır.

Öğrenci Bilgi Sistemini Açmak için Tıklayınız

Öğrenci bilgileri girildikten sonra alınması gereken derslerin listesi gözükecektir.

Ders Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereke Hususlar

• Birinci sınıfların dışındaki öğrenciler, en fazla 40 AKTS aralığında ders seçimi yapabilir.
  • 2. Sınıf ve daha eski (3.Sınıf ve yukarısı) öğrenciler bu derslerden öncelikle alttaki dönemlerde tekrar durumunda olan dersleri alacaklardır.
  • Daha sonra, zorunlu derslerin seçimi yapılacak ve belirtilen AKTS değerinde seçmeli dersler alınacaktır.
  • Listedeki seçmeli derslerden kotası uygun olanlar, ders listesine eklenebilir.
  • Birinci sınıfların zorunlu dersleri listede seçilmiş olarak gelebilir. Herhangi bir ders eklemelerine gerek yoktur. Seçmeli dersi olan bölümün öğrencileri, derslerini seçmelidirler.
  • Danışman hoca, ders ekleme / çıkarma haftasında (11-15 Eylül 2017) sistemin verdiği izin çerçevesinde bu toplam ders AKTS sınırını 40 AKTS değerine kadar çıkarabilir.
  • Ders seçimleri ile ilgili tüm sorumluluk öğrencinin kendisine aittir.
  1. Adım : Harç ücretlerinin yatırılması

*06-12 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Uzaktan Eğitim öğrencileri (Ön Lisans)

• 600 TL harç ücretini İş Bankasının yurt içinde herhangi bir şubesine öğrenci numarasını beyan ederek harç ücretini yatırabilirler.

Uzaktan Eğitim öğrencileri (Yüksek Lisans)

• Her bir ders için AKTS sayısı ile birim fiyat çarpılarak elde edilir. Harç ücreti İş Bankasının yurt içinde herhangi bir şubesine öğrenci numarasını beyan ederek harç ücretini yatırılabilir.
  1. Adım : Ders ekleme/bırakma danışman onayı

11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında danışman hoca vasıtasıyla ders ekleme/bırakma ve değiştirme işlemleri uygulanabilir. Yanlış ders seçimi vb. durumlarda danışma hocaya mesaj atarak düzeltmeler yapılabililr. Bu tarihlerden sonra ders listesinde değişiklik yapılamayacağından derslerin seçimi özenle tamamlanmalıdır.

Danışman öğretim elemanı, ders onayını yaptıktan sonra ders seçimi tamamlanmış olacaktır. Danışmanın ders listenizi onayladığını ve aldığınız dersleri kontrol ediniz. Onaylama işlemini göremiyorsanız danışmanınızla en kısa sürede irtibat kurunuz.