FEN BİLİMLERİ ENST. BİLİMSEL ARAŞ. TEKNİKLERİ ve YAYIN ETİĞİ (UE) DERSİ

2019-2020 Güz dönemi Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği (UE) dersi SERVİS ders sistemindedir.

UZEM-Uzaktan öğretim ders sistemlerine erişimde, şifre sorunu yaşayan öğrenciler veya İLK DEFA sisteme giriş yapacak öğrenciler; Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) şifresi ile (http://servis.kocaeli.edu.tr/login/forgot_password.php) tıklayıp EŞLEŞTİRME yapmalıdır.

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

Sınav (Vize-Final) tarihlerine nereden ulaşabilirim?
UZEM kurumsal web ana sayfasında duyurular listesinde, 10 gün önce ilan edilir.

Sınavlar nasıl olacak?
Vize sınavlarınız internet üzerinde (online) dersinize ait web sayfasında denetimsiz olarak gerçekleşir. Sınav tarihi, saati hakkında sayfada link bulunur.

Sınavlarda kaçıncı üniteye kadar sorumluyum?
Dersin öğretim elemanı aksi bir durum belirtmedi ise ilk 7 üniteden soru sorulacaktır.

Sınav esnasında elektrik/internet bağlantısı kesilirse ne yapmalıyım?
Sınav esnasında elektrik kesintisi ya da internet bağlantı sorunlarına karşı önlemlerinizi almanız gerekmektedir. Bunun için şarjı tam dolu olan bir dizüstü bilgisayar ve internet bağlantısını hazır etmenizi tavsiye etmekteyiz. Bunun dışında meydana gelen bağlantı sorunlarında UZEM’in sorumluluğu yoktur. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır. Elektrik kesintilerinde sistemde o ana kadar işaretlediğiniz cevaplar kayıpsız şekilde bize ulaşmaktadır.

Canlı Dersleri nasıl takip ederim?
İlgili dersin web sayfasında, ilan edilen tarih-saatte canlı ders linkine tıklayarak katılabilirsiniz. Flash video ve Java desteği sürdüğü için tüm cihazlarda MOZILLA web browser kullanmanızı öneriyoruz.

Vize sınavlara saatinde mi girmemiz gerekiyor?
Sınav takviminde belirlenmiş zaman dilimleri arasında yapılmaktadır. Sınavınızı kaçırmamak adına sınavdan 10 dakika önce ders sistemde hazır bulunmanızı tavsiye ediyoruz.

Mazeret sınavları yapılmakta mıdır?

Mazeret dilekçenizi  süresi içinde ilgili bölüm sekreterine veriniz. Mazeretinizin kabul edilip edilmeyeceği bağlı bulunduğunuz akademik birimin yönetim kurulunda görüşülmektedir. Mazeretiniz kabul edilirse UZEM’in belirleyeceği bir tarihte çevrimiçi (online) mazeret sınavlarınızı olabilirsiniz. Sınav tarihi vemazeretinizin kabul olup olmadığı tarafınıza e-posta ile bildirilecektir.

Final sınavı nasıl olacak?
Sınıf ortamında (kurşun kalem-silgi) ile denetimli olarak yapılır. İlgili sınavlara belirtilen tarih, saat ve salonlarda girilmesi zorunludur. Final ve bütünleme sınavları akademik takvimde belirtilen tarihlerde sınıfta yapılmaktadır. Yıl içi değerlendirmelerin, (ara sınav, uygulama, ödev vb.) ortalamaya katkısı % 20 dir. Yıl sonu değerlendirmesinin (final) ortalamaya katkısı ise % 80’dir.

İlan tarihi:23.09.2019

Adı Soyadı Haftalık Ders Programı