EDESTEK DERS SİSTEMİ - Sıkça Sorulan Sorular

EDESTEK ders sistemine giremiyorum? Ne yapmalıyım?
-Sistemin adresini kontrol ediniz, doğru adres: http://edestek.kocaeli.edu.tr/ olmalıdır. Açılan sayfadan kayıtlı olduğunuz akademik birim sekmesi tıklanır.
-Sisteme girmek için sağ üst köşede (Giriş yap) tıklanır.
-İlk önce (Yeni şifre alma/Şifremi unuttum) tıklanır. Açılan pencereden sistem şifrenizi edestek ders sistemi şifreniz ile eşleştiriniz.
-Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Hesabınızı (Öğrenci No ve Öğrenci ÖBS şifresi) kullanmalısınız.

Şifremi kaybettim. Ne yapmalıyım?
-Şifre işlemleri, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden: https://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/ogrenci/index.cfm yürütülür.
-Bu adreste şifremi unuttum seçeneği ile Cep telefonunuza gelen şifreyi ederstek sistemlerinde
ilk kez giriş yapacaklar için yapılan uyarıya uygun olarak ÖBS şifreniz ile eşleştirme yaparak edestek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Bir dersi EDESTEK’te bulamıyorum, sorun ne olabilir?
-Dersler ilgili akademik birim kategorileri (bölüm ve program sayfalarında) açılmaktadır. Dersi bulamazsanız öncelikle doğru kategoride olduğunuzu kontrol edin.
-Kategoriden eminseniz, öğretim elemanı dersi henüz açmamış olabilir. Bu durumda öğretim elemanı ile iletişime geçiniz.
-Dersin adını edestek ana sayfasında (Ders Ara) seçeneği ile arama yapabilirsiniz.

Dersi buldum ancak içerisine giremiyorum, sorun ne olabilir?
-Öğretim elemanı derse erişimi açmamış olabilir, durumu öğretim elemanına ÖBS den mesaj atarak bildiriniz.
-Öğretim elemanı derse sizi ekleyebilir.

Canlı derse katılmak için ne yapmalıyım?
-Canlı dersin (ZOOM) gün ve saati size öğretim elemanı tarafından ÖBS üzerinden mesaj ile iletilecektir. O gün ve saatte canlı ders oturumuna girmek için gerekli bağlantı adresi, edestek sistemindeki dersin sayfasındadır.
-Canlı derse girmek için internete bağlı bir bilgisayar ya da mobil cihaz kullanmalısınız. Ayrıca kullanılacak canlı ders yazılımına göre ek yazılım kurmanız gerekebilir.

Canlı ders gün ve saatinde katılmazsam ne olur?
-Canlı dersler kaydedilmekte olup, yine edestek üzerinde bu kayıtlara erişim imkanı vardır. Bu kayıtlar ile ilgili sorularınızı öğretim elemanına iletiniz.

Canlı dersler kaç saat sürecek?
-Canlı dersler, farklı dersler için farklı saat sürebilir bu konuda öğretim elemanından bilgi alınız.

Derslere ödev yüklemek nasıl olacak?

Dosya yükleme hızı düşük olan sistemlerde zaman aşımından dolayı bağlantı hatası alınabilir. Bu tür durumda olanlar, yükleme hızını arttırıp tekrar deneyebilirler. Cep telefonu operatörlerinin internet yükleme (Upload) hızları genellikle yüksektir. Bu internet paylaşımı kullanılabilir. Ayrıca dosya yükleme (dosya.co, drive.google.com, onedrive.live.com vb.) sitelerinden birine dosyayı yükleyip paylaşım bağlantısını ödev veya sınav cevap alanına yapıştırabilirler.

İlan tarihi: 09.10.2020