BAHAR DÖNEMİ ARA SINAVLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1- Bahar dönemi ARA sınavları, dersi veren öğretim elemanları tarafından düzenlenmekte olup, katılım ve mazeret ile ilgili her türlü başvuruyu bizzat dersin öğretim elemanına veya kayıtlı olduğunuz akademik birime yapmanız gerekir.

2- Tüm ARA SINAVLAR, EDESTEK DERS Sistemlerinde (edestek1 - edestek2 - edestek3 - edestek4 - edestek5 - etip) online yapılacaktır.

3- Sınava size ilan edilen gün ve saatte girmeniz gereklidir. 2020/2021 Akademik Takvim için tıklayınız.

4- Sınavlara mümkün olduğunca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan katılmanızı öneririz.

5- Sınav bitiminde "Uygulamayı bitir" ve ardından "Tümünü gönder ve bitir" düğmeleri seçilmelidir.

6- Sürenizi ayarlamayıp bu düğmelere basmadan sınav kapanırsa sınav başarı notunuz hesaplanmayacaktır.

7- İnternet web tarayıcısı (Mozilla Firefox), herhangi bir nedenle donma veya kapanma sonrasında tekrar açıldıklarında oturuma devam etme seçeneği sunabilmektedir. Böylece sınavınıza devam edebilmeniz mümkün olacaktır. Tabi bu durumda kalan sınav süresi kadar zaman kullanılabilir, sistem ek süre vermez.

8- Sınava cep telefonu veya akıllı sistemler ile giriş yapmanız halinde, kullandığınız işletim sistemi ve tarayıcı ayarlarından dolayı, kullanıcı taraflı bazı özelliklerin çalışmaması durumu söz konusu olabilir. Mümkün olduğunca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan sınavlara katılınız.

10- Sınavı tamamlamak için sırasıyla “Uygulamayı Bitir” ve “Tümünü Gönder ve Bitir” butonuna basmanız gerekir. Özellikle cep telefonları ve tabletlerdeki bazı web tarayıcılarda “Tümünü Gönder ve Bitir” butonunun görünmeme durumu olabilmektedir. Bu tamamen kullandığınız cihazla ilgilidir. Tüm öğrenciler için sınav süresi bittikten sonra Tümünü Gönder düğmesini tıkladığınızda “Başarılı bir şekilde gönderilmiştir” ibaresi görünüyor ise, sınavınız sorunsuz gönderilmiştir.

11- Herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar arızası, ekran donması ve bilgisayarın yanıt vermemesi vb.) sınavınızın yarım kalması veya sınava katılamamanız durumunda ve mazeret ile ilgili her türlü başvuruyu bizzat dersin öğretim elemanına veya kayıtlı olduğunuz akademik birime yapmanız gerekir.

12- Ara sınavlarda kamera açılması konusu: öğretim elemanının bireysel uygulaması olup ‘Kamera Açma’ zorunluluğu genel bir uygulama değildir.

13- Aynı zamanda ara sınavın şekli, başlangıç tarihi, sınav süresi ve sınavda sorular arasında gezinti gibi düzenlemeler tamamen dersin öğretim elemanına aittir.

14- EDESTEK DERS Sistemlerine ÖDEV nasıl yüklenir? tıklayınız.

15- 2020-2021 Bahar dönemi telafi (VİZE-Mazeret) sınavları; (http://odb.kocaeli.edu.tr/akademik_takvim.php) 17-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında bölümlerin belirleyeceği gün ve saatte yapılacaktır.

16- Mazeret sınavı başvuruları için: Öğrenci Bilgi Sistemindeki (ÖBS) (https://ogr.kocaeli.edu.tr/KOUBS/Ogrenci) Talep İşlemleri Menüsü nde yer alan "Mazeret Sınav Talebi" sekmesinden yapabilirsiniz.

17- Uzaktan Eğitim Merkezi (KOÜ-UZEM) tarafından herhangi bir sınav takvimi planlaması, erişim kısıtlaması veya gruplama yapılmayacaktır.

Bilgi ve Gereği Önemle Duyurulur.

İlan tarihi: 15.03.2021