ÇEVRİMİÇİ ARA SINAVLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

-Yıl içi ölçme değerlendirme etkinlikleri, dersi veren öğretim elemanları tarafından düzenlenmekte olup, katılım ve mazeret ile ilgili her türlü başvuruyu bizzat dersin öğretim elemanına veya kayıtlı olduğunuz akademik birime yapmanız gerekir.

-Sınava size ilan edilen gün ve saatte girmeniz gereklidir.

-Sınavlara mümkün olduğunca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan katılmanızı öneririz.

-Sınav bitiminde "Uygulamayı bitir" ve ardından "Tümünü gönder ve bitir" düğmeleri seçilmelidir.

-Sürenizi ayarlamayıp bu düğmelere basmadan sınav kapanırsa notunuz hesaplanmayacaktır.

-Bazı web tarayıcıları (Google Chrome, Mozilla Firefox), herhangi bir nedenle donma veya kapanma sonrasında tekrar açıldıklarında oturuma devam etme seçeneği sunabilmektedir. (Bu tarayıcıları tercih etmeniz yararlı olacaktır.) Böylece sınavınıza devam edebilmeniz mümkün olacaktır. Tabi bu durumda kalan sınav süresi kadar zaman kullanılabilir, sistem ek süre vermez.

-Sınava cep telefonu veya akıllı sistemler ile giriş yapmanız halinde, kullandığınız işletim sistemi ve tarayıcı ayarlarından dolayı, kullanıcı taraflı bazı özelliklerin çalışmaması durumu söz konusu olabilir. Mümkün olduğunca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan sınavlara katılınız.

-Sınavı tamamlamak için sırasıyla “Uygulamayı Bitir” ve “Tümünü Gönder ve Bitir” butonuna basmanız gerekir. Özellikle cep telefonları ve tabletlerdeki bazı web tarayıcılarda “Tümünü Gönder ve Bitir” butonunun görünmeme durumu olabilmektedir. Bu tamamen kullandığınız cihazla ilgilidir. Tüm öğrenciler için sınav süresi bittikten sonra Tümünü Gönder düğmesini tıkladığınızda “Başarılı bir şekilde gönderilmiştir” ibaresi görünüyor ise, sınavınız sorunsuz gönderilmiştir.

-Herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar arızası, ekran donması ve bilgisayarın yanıt vermemesi vb.) sınavınızın yarım kalması veya sınava katılamamanız durumunda ve mazeret ile ilgili her türlü başvuruyu bizzat dersin öğretim elemanına veya kayıtlı olduğunuz akademik birime yapmanız gerekir.

-Ayrıca, ESD derslerin edestek3 platformunda yürütüldüğünü hatırlatırız.

Not: Mazeret Sınav Başvuruları: 18.12.2020 - 28.12.2020 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemindeki (ÖBS) Talep İşlemleri menüsü altından yapılacaktır.

İlan tarihi: 16.11.2020