OFFICE/TEAMS HESAPLARINA ERİŞİM VE ETKİNLEŞTİRME

Üniversitemize bu yıl kayıt yaptıran tüm öğrenciler için lisanslı, UZEM ‘’Microsoft Office365/Teams ‘’ hesapları oluşturulmuştur.

Bu hesaplar sayesinde Microsoft Teams ile yapılan CANLI DERSLERE ERİŞİM SAĞLANIR.

Tüm kullanıcılar için One Drive bulut sistemi üzerinde, 1 Tbyte disk alanı ile Microsoft Office 365 uygulamalarının çevrimiçi kullanım hakkı vardır.

Office uygulamaları sadece çevrimiçi kullanılabilir. Cihazlara kurulum yapılamaz.

Tüm uygulamalara erişim için portal.office.com adresi kullanılmalıdır.

Hesapların etkinleştirilmesi için başvurulacak adımlar;

a) portal.office.com web adresine gidiniz.

b) Kullanıcı Adı: Öğrenci numaranız@uzem.education

c) Şifre:  "Uzem", Öğrenci numarasının ilk 4 harfi ve "@" işaretinin birleşimidir. Gelen sayfada var olan şifre ve yeni şifreyi belirleyiniz.

Örnek: Eğer öğrenci numarası: 186822001 ise

Kullanıcı Adı: 186822001@uzem.education

Şifre:  "Uzem1868@" olacaktır.

TEAMS CANLI DERS BAĞLANTISI NASIL ve NEREDE: E-DESTEK DERS platformunda EĞİTMENLER tarafından söz konusu dersin web sayfasında ilgili haftada dersin eğitmeni tarafından paylaşılacaktır.

DİKKAT: Eski kayıtlı öğrencilerimiz MEVCUT HESAPLARIYLA erişim yapabilirler. (@uzem.education uzantılı olmalıdır.)

@kocaeli.edu.tr uzantılı hesaplar UZEM'e ait değildir. Canlı ders ve kayıtlara erişimde kullanılamaz.

edestek.kocaeli.edu.tr ve office.com için aynı web tarayıcıda oturum açmanız gerekmektedir. Aksi halde Edestek üzerinden yönlendirilen office uygulamaları Öğrenci Hesabınızı GÖRMEZ.

Üniversitemize kayıt olan, yukarıda verilen standart şifreyle giriş yapamayan, etkinleştirme esnasında şifresini değiştirip unutan yada herhangi bir şekilde office.com'da oturum açamayan öğrenciler ise, "TEAMS HESAP ve ŞİFRE DEĞİŞTİRME TALEP FORMU"ndan yeni hesap veya mevcut hesap bilgilerini talep edebilirler.

Form için tıklayınız:

Forma yazdığınız kişisel eposta adresinize; "ms-noreply@microsoft.com" adresinden oturum bilgileri epostası gelecektir.

Spam değildir okumadan silmeyiniz.

Öğrenci no@uzem.education hesabı ile tüm öğrenciler, ONLINE olarak OFFICE 365 uygulamalarını kullanabilir.

Ancak kişisel bilgisayarlarına KURULUM yapamazlar. Masaüstüne İNDİRME İZNİ yoktur. İnternet yoksa uygulamayı sadece açıp okuyabilirsiniz.

Bilgi ve Gereği Önemle Duyurulur.

İlan tarihi: 20.09.2022

EDESTEK | YBUÖ | DESTEK | TWITTER