MİCROSOFT/TEAMS HESAPLARINA ERİŞİM HAKKINDA BİLGİ

a) MICROSOFT365 HESAPLARINA ERİŞİM ADIMLARI:

1-) (portal.office.com) web adresine gidiniz.

2-) Kullanıcı Adı: öğrencinumaranız@uzem.education

3-) Şifre:  "Uzem", öğrenci numarasının ilk 4 harfi ve "@" işaretinin birleşimidir. Gelen sayfada var olan şifre ve yeni şifreyi belirleyiniz. Örnek: Eğer öğrenci numarası: 186822001 ise Kullanıcı Adı: 186822001@uzem.education  Şifre:  "Uzem1868@" olacaktır.

4-) Üniversitemiz öğrencileri ve eğitmenleri için lisanslı ‘Microsoft365/Office/Teams’ hesapları oluşturulmuştur.

5-) Bu hesaplar sayesinde Microsoft Teams ile yapılan CANLI DERSLERE ve KAYITLARINA ERİŞİM SAĞLANIR.

6-) Tüm kullanıcılar için One Drive (Bulut sistemi üzerinde) 1 TB disk alanı ile Microsoft365 uygulamalarının çevrimiçi kullanım hakkı vardır. Masaüstüne indirme izni yoktur.

7-) Office uygulamaları sadece çevrimiçi (Bulut sistemi üzerinde) kullanılabilir. KİŞİSEL CİHAZLARA İNDİRİP KURULUM YAPILMAZ!

8-) Tüm Microsoft uygulamalarına erişim için (portal.office.com) adresi kullanılmalıdır.

b) MICROSOFT365 HESAPLARINI ETKİNLEŞTİRİLME ADIMLARI:

1-) Hesap etkinleştirirken kullanmakta olduğunuz aktif e-postanız ya da cep telefonu seçeneğinden birini seçmeniz yeterlidir. Önerilen cep telefonu ile etkinleştirmedir.

2-) E-posta ile etkinleştirmeyi seçtiyseniz e-posta giriş alanına (xxxxxxxxx@uzem.education) YAZMAYINIZ!

3-) E-posta giriş alanına AKTİF KULLANDIĞINIZ FARKLI bir e-postanızı yazmanız gerekiyor.

4-) Aktivasyon kodu gelecek ve siz de gelen aktivasyon kodunu giriniz.

c) MICROSOFT365 HESAP VE ŞİFRE TALEP FORMU:

Yukarıda verilen standart şifreyle giriş yapamayan, etkinleştirme esnasında şifresini değiştirip unutan yada herhangi bir şekilde (office.com)'da oturum açamayan öğrenciler ise,

"TEAMS HESAP ve ŞİFRE DEĞİŞTİRME TALEP FORMU"ndan yeni hesap veya mevcut hesap bilgilerini talep edebilirler.

Form için tıklayınız: https://forms.office.com/r/aRLJewX3mg

Forma yazdığınız kişisel eposta adresinize; "ms-noreply@microsoft.com" adresinden oturum bilgileri epostası gelecektir.

DİKKAT, Spam değildir okumadan silmeyiniz.

d) MICROSOFT TEAMS CANLI DERS BAĞLANTISI NASIL ve NEREDEDİR?

1-) E-DESTEK DERS platformunda EĞİTMENLER tarafından söz konusu dersin web sayfasında ilgili haftada dersin EĞİTMEN'i tarafından paylaşılacaktır.

2-) ............@kocaeli.edu.tr uzantılı hesaplar UZEM'e ait değildir. CANLI DERS ve KAYITLARA ERİŞİMDE KULLANILMAZ.

3-) edestek.kocaeli.edu.tr ve office.com için AYNI WEB tarayıcıda oturum açmanız gerekmektedir. (MOZILLA öneriyoruz.)

4-) Aksi halde edestek üzerinden yönlendirilen office uygulamaları öğrenci hesabınızı GÖRMEZ!

Bilgi ve Gereği Önemle Duyurulur.

İlan tarihi: 12.02.2024

EDESTEK | YBUÖ | DESTEK | TWITTER